Paaseieren actie gestaakt.


Rode Leeuw

Afgelopen zaterdag hebben wij bericht ontvangen van de Kanselier / Zegelbewaarder / Grootmeester der Edele Eed – Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus met de mededeling dat de heer P.J. Wouters op voordracht van het Kapittel wordt opgenomen als Schutbroeder in voornoemde orde. De investituur zal plaatsvinden op zondag 26 januari 2020 om 15.00 uurin de parochiekerk van de St. Medardus Kerk te Wessem.

 

Voorzitter Henri Janssen feliciteert Jos Wouters

 Laatste Bondschuttersfeest van het seizoen

Zondag 1 september j.l. werd er na de traditionele opening van de Kermisbraderie in Oud-Geleen deelgenomen aan het laatste Bondschuttersfeest van dit seizoen in Heerlen bij schutterij St.Sebastianus.  Het feestterrein was gelegen in de wijk Molenberg nabij sportpark Kaldeborn.

Tijdens de vrij lange optocht door deze wijk werden er mooie prijzen behaald door onze schutterij; ereprijzen voor Defilé en Vaandrig Stephan Janssen en een eerste prijs beste Houding. Tel daarbij op een ereprijs beste presentatie/binnenkomst en de HAP(hoogste-aantal-punten)-beker in de B klasse is voor ons! Een mooie prestatie van de gehele schutterij,.. in het jaarklassement eindigden we als derde in de B klasse en was zelfs promotie naar de A klasse dichtbij… 

Verder waren er 1e prijzen voor de marketentsters, bordjesdraagster Fenne Raven en het Klaroenkorps die in de derde divisie tevens de jaarbeker wisten te veroveren!

Onder de schietboom ging het ook prima; door o.a. de kermis en andere zaken moest er door de schietcommissie geïmproviseerd worden en werd er alleen met A,B en D geschoten vandaag.  Het A zestal met maar liefst drie invallers schoot de eerste 36 punten feilloos naar beneden en behaalde de kavelronden op de kleinere puntjes waarop helaas gemist werd en er net geen prijs inzat. Het D- drietal behaalde met 9 en 7 punten wél een 2e prijs.

We mogen terugkijken op een geslaagd laatste Bondsfeest te Heerlen én op een geslaagd seizoen 2019 met vele prijzen en daarnaast blij en trots dat we een mooi feestweekend hebben weten te organiseren in augustus j.l.


Op naar schuttersseizoen 2020!! 
 Terugblik "Sjöttefeës Awt-Gelaen"

Schuttersweekend in Oud-Geleen


Vanaf donderdag 15 augustus stond Oud-Geleen en met name het buurtschap Daniken in het teken van het Schuttersfeest van de 380 jaar oude schutterij HH.Marcellinus en Petrus.

Er werd op donderdagavond na een kleine rondgang begonnen met een drukbezochte receptie, aangeboden aan de jubilerende schutterij en vooral ook aan de 12 jubilarissen die toevalligerwijs samen 380 jaar lid zijn van de schutterij! Allen werden door het Bondsbestuur toegesproken en onderscheiden met de OLS-medaille.

Vrijdagavond was er de goedbezochte “Awt-Gelaender Sjötte-aovend” met de Limburgse artiesten Marleen Rutten, Ton en Henk en Erwin. Hoofd-act was de Belgische coverband “Funky D” die een geweldige show weggaven  waar alle aanwezigen vol lof over waren. Ondanks dat het best wat drukker had mogen zijn was het een zéér gezellige avond!


Zaterdag stond in het teken van de “Sjöt veur eine Daag”, een schietmiddag waarbij vriendenteams, verenigingen, sponsors etc. in zestallen konden proberen de bölkes te raken, net zoals tijdens het echte OLS….met ruim 35 deelnemende zestallen was de middag op voorhand reeds geslaagd.

Dat dit schieten voor velen een te moeilijke opgave was bleek al snel maar er was één team dat toch nog 32 van de 36 bölkes wist te raken en dat was het team van de Fam. Hoedemakers. Gevolgd door team Hydraflex (30) en na een extra kavelronde het team van ZVV Awt-Gelaen (29). Tussendoor schoten er ook nog ca. 50 burgers voor de titel “Burgerkoning 2019” en ook hier was de Familie Hoedemakers succesvol want Guido Hoedemakers schoot zich met het 210e schot tot Burgerkoning, exact 25 jaar nadat hem dat in 1994 voor de eerste keer lukte! Bij het kinderkoningschieten ging de eer naar Len Onink.
Vrolijke gezichten en leuke reacties nog tijdens de “afterparty” in de grote feesttent waar Peter Kunkels, Gwen Dohmen en Volle Pulle zorgden voor de gezellige sfeer na een zeer geslaagde schietmiddag!

Dan waar alles om draait: Op zondag het “Sjöttefeës Awt-Gelaen” (Bondsschuttersfeest) van de Bond St.Gerardus met deelname van 20 schutterijen uit de regio!

Helaas regende het in de ochtend en vroege middag aan één stuk door waardoor het feest in gevaar dreigde te komen…. Met man en macht werd er geïmproviseerd en gewerkt om o.a. voldoende parkeerplaatsen te verkrijgen aangezien de grote parkeerweiden door het water niet meer gebruikt konden worden. Het binnenkomen van de schutterijen werd op een alternatieve manier in de feesttent gedaan net als de officiële opening van het feest. 
Gelukkig kon de optocht droog vertrekken en viel er geen regen meer. In Oud-Geleen stond er behoorlijk veel publiek langs de route en ook later op de schuttersweide en in de tent was het erg gezellig druk. De wedstrijden konden allemaal onder een lekker zonnetje doorgaan en ook de schietwedstrijden werden tot een goed einde gebracht , voor het eerst op de mobiele OLS-kogelvangers met de schutters uit Doenrade als winnaar. De schutterij uit Schimmert wist de hoogste aantal punten te halen tijdens de optocht in de A klasse.

Al met al kunnen we terugkijken op een schitterend feestweekend, dank aan de vele leden, vrijwilligers en anderen  die hard hebben gewerkt in de opbouw, het weekend zelf en het afbreken van het terrein. Grote dank aan de Fam. Hoofs voor de beschikbaarheid van de terreinen en de gastvrije ontvangst en medewerking!


Nogmaals dank en tot in 2024!!

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 


 

Foto's: Lieske Leunissen  en Remy Nieste Zuid-Limburgs federatiefeest te Puth

Zondag 21 juli werd er in ons buurdorp Puth onder stralende weersomstandigheden het Zuid-Limburgs federatiefeest georganiseerd.

Vele duizenden mensen hadden zich langs de optochtroute verzameld wat het lopen hiervan tot een onvergetelijk iets maakte. Vele mensen uit (oud-)Geleen waren aanwezig en waren vol lof over het optreden van de Oud-Geleense schutterij getuige het vele applaus.  Dit was de jury ook niet ontgaan want met een eerste prijs mooiste geheel en een achtste plaats beste defilé werden we rijkelijk beloond! Prijzen waren er verder voor vaandrig Stephan Janssen (4e), de Marketentstergroep (4e), Tamboer-maitre Marc Peil (1e ) en ook het klaroenkorps in de derde divisie behaalde een eerste prijs in punten.

Dan de schutters onder de schietboom; zij wisten onder moeilijke condities, de zon in de rug, toch de eerste 36 punten te raken waardoor er met slechts elf zestallen de kaveling om de prijzen op de puntjes van 1 bij 1 cm werd ingezet. Enkele kavelronden en vele afvallers verder volgde in de finaleronde een tweestrijd tussen Hingen en Oud-Geleen waarbij we helaas een misser moesten noteren maar tevreden kunnen zijn met een mooie 2e plaats! Raimond, Marcel, Remy, Kim, Coen en Jeroen proficiat!

Voldaan werd er samen nog een uurtje in de tent doorgebracht en mogen we terugkijken op een mooi en succesvol ZLF in Puth.

Sjöttefeës Awt-Gelaen 15-16-17-18 augustus 2019 Sjöttewei Danike.

foto: Lieske Leunissen

 
 Terugblik OLS Sevenum

Zondag 07 juli was de grote dag van het OLS, dit jaar in het Noord-Limburgse Sevenum. Met goede moed en een redelijk goed bezette schutterij werd er vertrokken richting het grootste schuttersfeest van de beide Limburgen. In de straten van Sevenum was het dan ook geweldig druk, waardoor het een prachtige optocht was om te lopen. Met nummer 38 werden we bijna letterlijk gedragen door het publiek en veel applaus viel ons en natuurlijk vooral het koningspaar Jos en Cristel ten deel.

Vóór de optocht had ons klaroenkorps al deelgenomen aan de mars-wedstrijd in de derde divisie sectie B. Dit jaar moet er qua bezetting vooral veel geïmproviseerd worden en dat lukte nu ook weer heel aardig want van de negen korpsen behaalden wij een nette derde plaats, als eerste echt klaroenkorps achter de veel grotere drumfanfares uit Heel en Meijel.

In de totaalklassementen werden er redelijke scores behaald voor optocht, defilé, vaandrig etc…maar de enige échte prijs werd behaald door onze dames marketentsters; een prachtige 3e prijs, chapeau!!

De wedstrijd waar het uiteindelijk allemaal om draait tijdens een OLS  is natuurlijk die onder de schietbomen…de laatste jaren hebben we hier successen kunnen boeken met een vast zestal, echter dit jaar heeft er een wisseling plaatsgevonden en heeft Kim Smeets de 4e positie overgenomen van John Raven die deze de afgelopen jaren heeft ingevuld. Dit zorgde voor een primeur voor onze schutterij want voor het eerst in de geschiedenis schoot er voor onze schutterij een dame op het OLS…en niet onverdienstelijk want zonder misser!

Er werd goed geconcentreerd begonnen en de bölkes sneuvelden één voor één maar dan…helaas… het 14e schot gaat mis en de hoop op nieuwe successen kon de prullenbak in want we bleven steken op 17 punten.

We bleken niet de enige te zijn, de straffe wind was voor veel zestallen spelbreker en er bleven maar 49 kanshebbers over na de eerste ronde.

In de tent bleef het nog lang gezellig en om 21:00 uur werd aan de lange terugreis begonnen na weer een geslaagd OLS, Sevenum bedankt! 

Sjöttefeës Awt Gelaen, 15-16-17-18 augustus 2019 Sjöttewei Danike.


Foto: René Kramer
Schuttersfeest Spaubeek

Zondag 19 mei vond het eerste Bondsschuttersfeest plaats van dit seizoen en wel in ons buurdorp Spaubeek. Als nummer één in de optocht  moesten we ons als eerste presenteren aan de organiserende schutterij St. Laurentius en ondanks alom tevreden gezichten behaalde we hierbij geen prijs.

In de druk bevolkte straten van Spaubeek was het een mooie optocht om te lopen en was er voldoende waardering voor onze schutterij en in het bijzonder het kersvers koningspaar Jos en Cristel Wouters. Een mooie eerste prijs “beste houding optocht” viel ons ten  deel.

Terug op de gezellige schuttersweide begonnen de diverse wedstrijden, het klaroenkorps liet zich horen en zien in de derde divisie en behaalde een nette eerste prijs,(82.4 pt.) Marketentster Lyka Raven trad helemaal alleen uit voor de jury maar pakte wel de eerste prijs, chapeau!

De schietwedstrijd op de nieuwe kogelvangers werd door het dreigende weer enkele keren stop gelegd en van een echte wedstrijd was er nauwelijks sprake. Over het algemeen werd er niet erg goed geschoten en ook onze zestallen wisten geen achttienen te schieten: A zestal 17, B zestal 17 en C zestal 15 punten. Voor het B zestal betekende dit dat er zelfs nog een derde prijs behaald was!

Al met al een mooi feest in Spaubeek en een goed begin van het schuttersseizoen!Jos Wouters Koning 2019-2020

 

Onze nieuwe koning voor het seizoen 2019-2020 samen met zijn koningin.

Jos Wouters & Cristel Wouters