Zet deze maar vast in je agenda!

Zondag 1 augustus 2021 Schietweide Daniken, vanaf 15:00 uur

Onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels.


In Memoriam:

Jos Franssen


Vrijdag 13 november 2020 is ons lid Jos Franssen op 67 jarige leeftijd overleden.

Jos werd in 2005 lid van de schutterij HH. Marcellinus en Petrus uit Oud-Geleen en bekleedde vele jaren de functie van Bieleman met verve, (“bieleman met échte baard”) de laatste jaren was hij actief als geweerdrager.


Ook is hij actief geweest als bestuurslid en als zodanig ook lid van het organisatiecomité van meerdere Bondsschuttersfeesten. Daarnaast heeft hij lang de materiaalwagen naar de diverse schuttersfeesten gereden, iets wat niemand echt graag doet maar Jos pakte die verantwoordelijkheid graag op zich.


Driemaal wist Jos zich tot koning van onze vereniging te schieten en wel in 2007, 2017 en 2018. Met grote trots droeg hij het Koningszilver en vormde hij een mooi Koningspaar, zelf  gekleed in een statig Jacquet.

Jos was sowieso een goede schutter; hij heeft als achterop-sjöt  een aantal jaren in het A-zestal menig 18 weten vol te schieten en was tijdens onze topjaren qua resultaten in 2015, 2016 en 2017  de vaste eerste reserve.


De laatste jaren kreeg Jos steeds meer te maken met lichamelijk ongemak en de afgelopen maanden werd het steeds moeilijker voor hem. Gesteund door leden van de schutterij die voortdurend voor hem klaar stonden kon hij het toch nog een tijdje thuis volhouden maar uiteindelijk ging het echt niet meer en moest hij worden opgenomen in zorgcentrum Glana.

Helaas heeft het na de opname niet meer lang geduurd en hebben we eigenlijk veel te vroeg  afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd en trouw schutter.


Jos, rust in vrede.