Presentje
We hebben onze leden en ereleden verrast met een kerstbrood. En vanuit de OLS Federatie het Limburgs Schutterstijdschrift als presentje.


Kerstgroet
 


In Memoriam:

Jos Franssen


Vrijdag 13 november 2020 is ons lid Jos Franssen op 67 jarige leeftijd overleden.

Jos werd in 2005 lid van de schutterij HH. Marcellinus en Petrus uit Oud-Geleen en bekleedde vele jaren de functie van Bieleman met verve, (“bieleman met échte baard”) de laatste jaren was hij actief als geweerdrager.


Ook is hij actief geweest als bestuurslid en als zodanig ook lid van het organisatiecomité van meerdere Bondsschuttersfeesten. Daarnaast heeft hij lang de materiaalwagen naar de diverse schuttersfeesten gereden, iets wat niemand echt graag doet maar Jos pakte die verantwoordelijkheid graag op zich.


Driemaal wist Jos zich tot koning van onze vereniging te schieten en wel in 2007, 2017 en 2018. Met grote trots droeg hij het Koningszilver en vormde hij een mooi Koningspaar, zelf  gekleed in een statig Jacquet.

Jos was sowieso een goede schutter; hij heeft als achterop-sjöt  een aantal jaren in het A-zestal menig 18 weten vol te schieten en was tijdens onze topjaren qua resultaten in 2015, 2016 en 2017  de vaste eerste reserve.


De laatste jaren kreeg Jos steeds meer te maken met lichamelijk ongemak en de afgelopen maanden werd het steeds moeilijker voor hem. Gesteund door leden van de schutterij die voortdurend voor hem klaar stonden kon hij het toch nog een tijdje thuis volhouden maar uiteindelijk ging het echt niet meer en moest hij worden opgenomen in zorgcentrum Glana.

Helaas heeft het na de opname niet meer lang geduurd en hebben we eigenlijk veel te vroeg  afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd en trouw schutter.


Jos, rust in vrede.

 
Wij feliciteren onze Beschermheer
In Stein zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april vijf inwoners koninklijk onderscheiden. Onder hen onze beschermheer
Wim Poeth (74) uit Stein 

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

zijn activiteiten laten zich niet samenvatten in één A4’tje. Hij is geridderd voor zijn bestuursfuncties bij fanfare Juliana in Munstergeleen, buurtvereniging Norbertijnenstraat in Geleen, basisschool Kerensheide, de Nierstichting, het Diocesaan Sportfonds, schutterij Marcellinus & Petrus (Geleen), Raad van Toezicht Da Capo College, Vivantes, fanfare Les Amis in Stein, Probusclub Westelijke Mijnstreek en de stichtingen Restauratie Sint Martinuskerk Stein, Erfgoed Stein, SLOS, Bejaardenzorg Stein, Pater Carolus Houben, LGGI, Bondsschuttersfeesten Sint Joseph en Wijkcentrum Sint Joseph.


Bron: Limburger.nl


De felicitaties zijn door onze voorzitter Henri Janssen telefonisch overgebracht.